Living (Young) Art op de Beverwijkse Bazaar

Kitsch, kunst en circusfreaks op de Beverwijkse Bazaar
  

Dit weekend laat Young Art zich weer zien op de Beverwijkse Bazaar! Op zaterdag 31 maart wordt de performance ‘Tussen Kut en Iets: Van Huilen Komt Ruilen’ uitgevoerd door Nikki Kröder en Marije Gertenbach. Een voorproefje van deze performance vond twee weken geleden plaats en de reacties waren zo overweldigend dat de beide kunstenaressen hun act meenemen naar de markt. Bezoekers kunnen zich van 12.30 uur – 15.30 met hun objecten melden bij de ‘Tussen Kut en Iets-kraam’. ‘De Commissie’ zal de voorwerpen grondig inspecteren en op waarde beoordelen. Dus: heb je iets gekocht waar je spijt van hebt, heb je spullen thuis liggen waar je niets meer aan hebt, ga dan langs bij de dames! Wellicht blijkt het oude schilderij toch een Rembrandt of kun je een oude schemerlamp ruilen voor iets dat je altijd al had willen hebben.

Op zondag 1 april toont de jonge Maud Stet, deelneemster aan Kunstbende 2012, haar collectie ‘Cirque du Freak’. Deze collectie is geïnspireerd op freakshows uit vroegere tijden en is spannend en vervreemdend. Met felle primaire kleuren, een uitgesproken visagie en verdraaide circusmuziek laat Maud een krachtige collectie zien. Vreemde maar ook mooie circusfreaks zullen over de Bazaar paraderen om het winkelende publiek te verrassen met mode in de breedste zin van het woord. De performance ‘Cirque du Freak’ vindt plaats tussen 12.30 uur en 15.30 uur.

Young Art, bekend van onder andere het jaarlijkse kunstfestival in Park Westerhout, zag begin 2011 een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: een eigen onderkomen dat niet alleen geschikt is voor materiaalopslag, maar ook dient als atelier, workshop- en vergaderruimte. Young Art kreeg een prachtige plek aangeboden door De Bazaar en heeft deze ruimte inmiddels vol enthousiasme in gebruik genomen.

 Met evenveel energie richt de organisatie zich nu op haar kant van de unieke samenwerking: één à twee keer per maand zal Young Art de bezoekers van De Bazaar verrassen. De ene keer met muziek, dan weer met theater of een mini-expositie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: